Årets kontor - Connectitude

Connectitude sitter i centrala Malmö högt ovanför Södertull. De stora fönstren skapar ljusa lokaler och ger en otrolig utsikt över Malmö. Från Connetitudes fönster kan man se flera av Malmös utmärkande byggnader så som Öresundsbron och Turning Torso.

Men utöver en fantastisk utsikt har man på Connectitude en planlösning som möjliggör för ett socialt utbyte och som skapar gynsamma förutsättningar för möten. Totalt är lokalerna på ca 1000 kvm och sträcker sig över fyra våningar. Tanken var, enligt Connectitude, att skapa ett kontor som är "inbjudande och ger gästen en känsla av att komma till en nära vän".

Man har även ett gym på arbetsplatsen för att möjlliggöra för personalen att träna och därmed bidra till hälsan. Gymmet är också utrustat med en bsatuanläggning med fönster som gör att man kan sitta och basta samtidigt som man njuter av utsikten.

Inredningen är i form av jordtoner med specialtillverkade konferensbord och barbord i Douglas Pine-trä. Soffborden är gjorda med återvunnet trä. Man har flera olika sittgrupper i lokalerna där tanken är att man ska skapa spontana möten eller bara sätta sig med datorn för att få lite omväxling i vardagen.

Man har även tänkt på anställda med familj genom att man har ett barnrum där de anställdas barn kan spela tv-spel, titta på film, rita, bygga lego eller bara sitta och läsa en bok.

connectitude Kontor

connectitude Kontor

connectitude Kontor

connectitude Kontor

connectitude Kontor

connectitude Kontor

Pris 2019
Connectitude
Renoveringsår: 2017
Inflyttningsår: 2017
Storlek: Ca 1000 kvm
Inredninsdesigner: Connectitude
Antal anställda: ca 40.

Läs mer på: Connectitude.se