Årets kontor - Ideas

Ideas kontor är beläget på våning två i centralgaraget precis intill Malmö Centralstation. Totalt är kontoret på cirka 250 kvm. Där har ideas skapat vad de benämner som en urban miljö som binds samman av innovativa lösningar och påhittiga detaljer. Man kommer till kontoret genom att ta hissen rakt upp från Citytunneln.

När du kommer ut ur hissen har du kontorsdelen till vänster om hissen. Man har tillämpat ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Det finns tysta zoner, kreativa hörn, ekonomiska arbetsstationer, projektrum och lounge-ytor. Man har både fasta och flexibla arbetsplatser. Allt för att erbjuda många möjligheter gällande individers olika preferenser.

Man har ett rymligt projektrum som möjliggör för kreativiteten att flöda fritt och skapa nya idéer. Man har också ett rum i glas där man själv kan reglera ljudnivån och insynen. Det hjälper de gånger man behöver samla tankarna ostört. För att skapa en lugnande och harmonisk effekt i en annars tempofylld miljö har man även valt att ta in naturen i rummet.

Ideas showroom ligger till höger om hissen. Det är ett utrymme som ständigt förändras och utvecklas. I showrummet har de en sittrappa som ger många olika möjligheter för allt från arbete och presentationer till fredagshäng och kaffepauser. Något unikt med deras showrum är att de har en kaffemaskin som går att styra från mobiltelefonen eller surfplattan så att man slipper gå och sätta på kaffet (man måste dock själv hämta kaffet när det är klart för det är inget maskinen kan göra än). Mitt i showrummet har man även ett stort bort som kan användas till arbetsplatser, möten eller luncher.

Det visuella uttrycket tar också stor plats i form av flera specialframtagna print. Två av mötesrummen är utrustade med den senaste tekniken för snabb skärmuppkoppling och mötesbokning. De har även ett mötesrum som kallas ”Katedralen”. Genom en supercool foliering av en bild på Sankt Paulskatedralen i London skapas ett enormt djup och en extra dimension. Det känns nästan som man befinner sig mitt i denna storslagna byggnad och intrycket förstärks av de noga utvalda detaljerna i rummet.

ideas Kontor

ideas Kontor

ideas Kontor

ideas Kontor

ideas Kontor

ideas Kontor

ideas Kontor

Pris 2019
Ideas
Kontorsstorlek: 250 kvadratmeter
Ombyggnadsår: 2018 (februari-september)
Inredningsteam: Oscar Rydberg (studiomanager), Matilda Haglund (inredare och grafisk designer) och Tony Rydberg (kreativ chef).
Fotograf: Mikael Leijon

Ideas skräddarsyr inredningskoncept som linjerar med uppdragsgivarens identitet och kärnvärden.

Läs mer om Ideas verksamhet på Ideas.se